WAT IS EQUICOACHING?

Equicoaching® is coaching met paarden volgens de erkende Equicoaching® methode. Een paard reageert steeds eerlijk en zonder oordeel op wat er op dat moment voelbaar is.  Zo krijg je ‘on the spot’ feedback en ervaar je meteen hoe een wijziging in je gedrag, je denken of je emotie impact op je heeft.  En net dit is de meerwaarde van coaching met paarden: je ervaart en verankert meteen de gewenste verandering!

Deze coachingmethode is gericht op de interactie tussen mens en paard. Paarden zijn eerlijke dieren die geen masker opzetten. Ze geven altijd onmiddellijk feedback op jouw uitstraling, jouw manier van zijn en doen. Je gaat in coachingsessies op zoek naar evenwicht tussen het paard, jezelf en je omgeving.

Een equicoach begeleidt je naar meer inzicht in jezelf, via het contact met paarden. Eenvoudige oefeningen naast het paard leren je hoe je door anders met het dier om te gaan, ook je leven en de mensen rondom je beter kunt benaderen.

Wie ben je, wat wil je echt, hoe combineer je dat met de keuzes die je eerder maakte? Je vindt de antwoorden in jezelf. Equicoaching helpt je daarbij.

Waarom equicoaching?

Als je voelt dat er iets moét veranderen

je hebt weinig zelfvertrouwen, assertiviteit of zelfliefde is voor jou ‘ver-van-mijn-bed-show’, je bent op zoek naar zingeving of rust.
Soms mag het wat meer zijn of net wat gemakkelijker. Of je wilt leren je angsten overwinnen, uitdagingen durven aangaan, een moeilijke beslissing nemen …

Wat de reden voor verandering ook is, het kan nodig of handig zijn als iemand je erbij helpt, je begeleidt, met je meedenkt en je steunt. Dat is precies wat een equicoach voor jou kan betekenen.