PAARDENKRACHT VOOR PUBERS

Dé sociale vaardigheidstraining voor pubers mét paardenkracht!

Paardenkracht! De naam zegt het al. In je kracht staan! Krachtig zijn en krachtig overkomen!

De cursus Paardenkracht voor Pubers is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 11 jaar. Speciaal voor lagere schoolverlaters, en pubers die behoefte hebben aan extra zelfvertrouwen en vaardigheden. In de cursus, bestaande uit 5 lessen, wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden die de kinderen goed van pas komen, zoals bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Wat maakt deze cursus uniek?

In de cursus Paardenkracht voor Pubers wordt aandacht besteed aan de thema’s die er letterlijk voor zorgen dat het kind in zijn kracht komt. Geen saaie zitsessies maar praktijkgerichte lessen, waarin oefeningen gedaan worden mét paarden. Hierdoor wordt een dynamische leeromgeving gecreëerd.

Leren met elkaar. Letterlijk in beweging komen, ZELF doen, ZELF ervaren en ZELF leren.

In de cursus Paardenkracht voor Pubers worden thema’s behandeld zoals: communicatie, omgaan met nieuwe situaties, je ruimte verkennen, grenzen aan geven en bewaken, groepsprocessen, omgaan met emoties en meer. Ieder kind ontvangt een eigen persoonlijk werkboek, waarin ook ouders, en andere familieleden mee leren.

Zo ondersteunt de leermethode het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

0

Deze cursus wordt door ouders met een gemiddeld cijfer van 9,5 zeer hoog gewaardeerd.

Waarom met paarden?

Er is bewust gekozen voor een cursus mét paarden. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de paarden wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. Paarden zijn zeer sensitief en pikken elk signaal feilloos op. Daardoor spiegelt het paard het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de paarden oefenen. Door de directe feedback van de paarden en de deskundige begeleiding van de coaches ontstaan er essentiële leermomenten.

lente/zomercursus

IMG_0630

Ook voor aanstaande middelbare school studenten en eerstejaars organiseren wij de lente-en zomercursussen. Het afscheid van de basisschool is geweest, de eerste stappen in het middelbaar zijn gezet en de blik wordt nu op de toekomst gericht.

Lente-cursus:

De volgende cursus vindt plaats tijdens de 2e week van de Paasvakantie van 14 tot 16u.  Opvang is mogelijk vanaf 13u (5€/dag). 11, 12, 13, 14, 15 april en terugkomdag met ouders op zaterdag 16 april.  De timing hangt af van de geldende Coronamaatregelen.

Zomer-cursus:

04, 05, 06, 07 en 08 juli 2022.  Terugkomdag met ouders is voorzien op zaterdag ook van 14.00u tot 16.00u. (ONDER VOORBEHOUD)

inschrijven per mail: laurence@equion.be of mail ons dit inschrijfformulier.  Lees hier onze algemene voorwaarden.

Eva Schelkens en Laurence Van den Abeele zijn sinds 2016 afgestudeerd aan de postgraduaat opleiding Equicoaching van Vives Hogeschool . Als ervaringsdeskundigen op het gebied van coaching & training, bieden zij trainingstrajecten aan voor kinderen en volwassenen, zowel individueel als voor teams of organisaties.